Teater

Leder du efter en teaterefterskole i nærheden af Fyn - så er Langelands Efterskole lige noget for dig!

Teaterlinjen

To be or not to be? Det er spørgsmålet. At være eller ikke at være tilstede, nærværende, fokuseret, koncentreret. Det er det, vi arbejder med i teater.
Vi kræver ingen forudsætninger af dig på forhånd – ikke andet end lyst og mod til at sætte dig selv i spil og være med i spillet. Du vil både få et fagligt og personligt udbytte af undervisningen uanset tidligere erfaring med teater.

På teaterholdet bliver du set og bemærket med råd, støtte, kommentarer, forslag og ros af både læreren og resten af holdet. Det sker i en tryg og positiv atmosfære, så du hele tiden har mulighed for at udvikle dig.

Teater og musical

På teaterlinjen må du gerne skabe dig – faktisk forlanger vi af dig, at du er lidt af en dramaqueen. Lærerne skaber sig også, og til sammen skaber vi små og større stykker, som altid bliver vist for et publikum.

Vi vil ikke love dig, at du får hovedrollen i en bestemt musical. Men alt er muligt, og kan du overtale resten af holdet og læreren, så er det bare at klø på. Det vi til gengæld kan love dig er, at du vil komme til at arbejde med mange af teaterfagets grunddiscipliner, forskellige genrer samt det spændende og hårde arbejde der er i at sætte en forestilling op.

Undervisning på teaterlinjen

Ét er undervisningen – men på en efterskole med en masse andre unge, der også synes, teater er spændende, bliver der naturligvis rig mulighed for at træde op på scenen i alle mulige sammenhænge. Det er oplagt, at I bruger hinanden og skolens faciliteter i jeres fritid.
Hver anden eller tredje uge har vi Åben Scene, hvor alle kan træde op og bevæge sig ud over scenekanten med stort og småt. Et bedre publikum end dine egne efterskolevenner findes ikke.

Teaterefterskole

En gang om året samarbejder alle elever og linjelærere om at lave en stor forestilling, hvor alle 4 linjefag smelter sammen.

I 2 uger arbejder vi på fuld tryk og det endelige resultat kulminerer i fremvisning af en række forestillinger, som selvfølgelig bliver vist for familie og venner, men også en masse andre publikummer udefra.

Vi samarbejder med LaSk, som er en langelandsk teaterforening, der hvert år spiller mindst 3 af deres forestillinger på Langelands Efterskole. På den måde får vi adgang til det nyeste indenfor teater og musical.

Se repertoire