Teater

Teaterlinjen

Leder du efter en teaterefterskole i nærheden af Fyn - så kan Langelands Efterskole være lige noget for dig!

To be or not to be?
Det er spørgsmålet. At være eller ikke at være til stede, nærværende, fokuseret, koncentreret det er det, vi arbejder med og ud fra i teater. Vi kræver ingen forudsætninger på forhånd - ikke andet end lyst og mod til at sætte dig selv i spil og være med i spil. Du vil både få et fagligt og personligt udbytte af undervisningen, uanset tidligere erfaring.

At tiltrække sig opmærksomhed
På teaterholdet får du ikke lov til at gå anonym rundt. Du bliver set og bemærket med råd, støtte, kommentarer, forslag og ros af både læreren og resten af holdet. Det sker i en tryg og positiv atmosfære, så du hele tiden har mulighed for at udvikle og bevæge dig videre.

At skabe sig og skabe noget sammen
Lad nu være med at skabe dig... Det er måske en sætning du har hørt af og til. På teaterholdet må du gerne skabe dig, ja faktisk forlanger vi af dig, at du er lidt af en drama queen. Lærerne skaber sig også, og til sammen skaber vi små og større stykker, som altid bliver vist for et publikum.

At spille Grease
Vi vil ikke love dig, at du får hovedrollen i en bestemt musical. Men alt er muligt, og kan du overtale resten af holdet og læreren, så er det bare at gå i gang. Det vi kan love dig er, at du vil komme til at arbejde med mange af teaterfagets grunddiscipliner, forskellige genrer samt det spændende, men hårde arbejde det er at sætte en forestilling op. Der bliver desuden mulighed for at se mindst én professionel forestilling.

At træde op og bevæge sig ud
Et er undervisningen - men på en efterskole med en masse andre unge, som synes, teater er spændende, bliver der naturligvis rig lejlighed for at træde op i alle mulige sammenhænge. Det er oplagt, at I bruger hinanden og skolens faciliteter i jeres fritid. Hver anden eller tredje uge har vi Åben Scene, hvor alle kan træde op og bevæge sig ud over scenekanten med stort og småt og et bedre publikum end dine egne Efterskole-venner findes ikke.

Så hvis du elsker drama og teater, er vores teaterlinje lige noget for dig!

Årets store forestilling
En gang om året samarbejder alle elever og linjelærere om at lave en stor forestilling, hvor alle 4 linjefag smelter sammen. I 2 uger arbejder vi på fuld tryk og det endelige resultat kulminerer i fremvisning af en række forestillinger, som selvfølgelig bliver vist for familie og venner, men også en masse andre publikummer udefra.

Professionelt teaterbesøg
Vi samarbejder med LaSk, som er en langelandsk teaterforening. Hvert år spilles mindst 3 af deres forestillinger på Langelands Efterskole, og på den måde får vi adgang til det nyeste indenfor teater.

Se repertoire