Spildesign

Spil er blevet den primære underholdningskilde for en hel generation, og er blevet en del af, hvordan vi relaterer til hinanden og omverdenen – hvis vi lærer at forstå spil og systemer, kan vi måsek også få et indblik i, hvordan vi selv passer ind i et hele (og have det sjovt i processen)…

Hvad skal der til for at lave et spil?
Hvad skal der til for at lave et sjovt spil?
Hvad skal der til for at et spil flytter holdninger?

Når man går fra gaming til game design, bevæger man sig fra at være forbruger til at være skaber. Man frembringer et kreativt udtryk, et udtryk hvor man bør have en plan for hver en streg. Det er netop dét, Spildesign på Langelands Efterskole handler om!

Vi arbejder med, hvordan man kan bearbejdee oplevelser, følelser og relationer gennem spil – om det så foregår i en fjern galaxe, på en lille, hyggelig efterskole, i en fortryllet skov eller midt i et post-apokalyptisk Disneyland vil kun kreativiteten dirigere. Undervejs skal spil-idéerne afprøves, der skal laves prototyper, og det færdige produkt kan måske endda sættes i produktion.

Du behøver ikke at vide en masse om computere eller kende til alle de nye brætspil for at vælge spilddesign som linjefag. Har du en stor skabertrang, og har du lyst til at arbejde med Spildesign så er vores nye linjefag måske noget for dig.