Kost

Kostpolitik

På Langelands Efterskole kan vi nu også prale af at vi har fået tildelt det nye REFOOD mærke fordi vi undgår unødig madspild.

Det har vi fordi, vi i vores dagligdag er fokuseret på at genanvende vores madrester, lave passende mængder af mad, samt valg af tallerkenstørrelsen at animere til, at eleverne ikke øser mere op, end de kan spise. Derudover sender vi vores madaffald til DAKA hvor det bliver genanvendt i en Biogas produktion.

Vi er stolte af mærket, som tager sig godt ud sammen med ”Det grønne flag” fra friluftsrådet, som vi fik som anderkendelse af vores samlede tiltag på miljøområdet. Vi tror på, at vores fokus på disse områder, skærper elevernes lyst og evne til selv at gøre en miljømæssig indsats, medens de går på skolen, men ikke mindst i deres liv fremover.

Jacob, der er køkkenleder, sørger for sammen med Gitte, at du får god, spændende og varieret mad.

Månedens madplan KLIK HER

Måltider og mad

Vi bestræber os på at lave en god, sund og lødig kost til vore elever og personale. Vi bruger ca. 25 % økologiske råvarer og forsøger hele tiden at tilføre flere økologiske vare.

Du kan hver 3. måned vælge om du ønsker at være vegetar veganer eller kødspiser. Vi sørger for, at du får de proteiner og vitaminer, du har brug for. Eleverne får 6 måltider om dagen.

Morgenmad:

Groft brød, smør, marmelade, ost, honning, div. morgenmadsprodukter,
havregrød, udskåret frugt, 2 slags surmælksprodukter, kaffe, the og mælk.

Formiddag:

Grove boller og gulerodsstave, hertil kan der evt. serveres frisk frugt eller smoothies.

Middagsmad:

Her spiser vi den varme mad (se kostplan). Der serveres salat eller grøntsager hver dag. En dag om ugen spiser alle vegetarisk, og vi får fisk en dag om ugen.

Eftermiddag:

Groft brød m/ smør og marmelade, evt. frugt.

Aftensmad:

Rugbrød, smør, pålæg, forskellige salater, lune retter, mindst 1 slags fisk.

Aften:

Kaffe og the. Hertil kommer et hav af forskellige muligheder som f.eks. snackfad,
frugt, tørrede frugter, kage, rosin eller chokoladeboller, småkager osv.

Vi har “on and off”en dialog om kosten, hvor vi forsøger at efterkomme elevernes ønsker dog med hensyntagen til økonomi og ernæringsmæssige principper. Ved fødselsdage  har eleven f.eks. selv lov til at vælge kagen til aftenkaffen. Du kan også være med i skolens madudvalg.

bog-orm